5 monumente impresionante ale naturii

Călătoriile noastre prin România ne-au învăţat un lucru: avem o ţară cu o frumuseţe deosebită care abia aşteaptă să fie explorată. Omul a creat nişte lucruri excepţionale, de la opere de artă, la arhitectură şi peisaje urbane, însă natura este pe primul loc, ca cel mai mare artist al lumii. Îţi prezentăm 5 monumente create de natură în România.

Sfinxul

Sfinxul
Situat la 2.216 m altitudine, în Munţii Bucegi, Sfinxul este unul dintre simbolurile României. Această formaţiune geologică este o atracţie turistică importantă pentru că... trebuie să recunoaştem, este o operă inedită a naturii. Sfinxul a fost creat prin eroziune eoliană şi a prins o formă care seamănă cu un cap de om, putându-se compara cu Sfinxul Egiptean, aspect care i-a conferit un aer mistic. Există multe poveşti şi legende care înconjoară această minune a naturii.
Localizarea: în apropierea localităţii Bucegi, cale de acces: Telecabina Buşteni – Babele.
Ce să vezi: Sfinxul, Babele, Munţii Bucegi.

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr
Cascada Bigăr este o comoară bine păstrată a României şi o creaţie spectaculoasă a naturii de la noi din ţară, fiind numită chiar şi una dintre cele mai frumoase cascade din lume. Este un obiectiv turistic extrem de popular în acest moment şi mulţi turişti sunt fascinaţi de această cascadă magică. Este un colţ de natură de o frumuseţe aparte.
Localizarea: Drumul naţional (DN57B) Anina - Poneasca - Valea Minişului – rezervaţia Cheile-Nerei, înainte de satul Bozovici, judeţul Caraş-Severin.
Ce să vezi: Rezervaţia Cheile-Nerei.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării
Acest defileu al Dunării, la trecerea prin Munţii Carpaţi, este zona perfectă care te face să te minunezi de frumuseţile ţării. Cazanele Mari au o lungime de 4 km, iar Cazanele Mici, 3 km. Este o zonă unde apa este cea mai îngustă din defileul Dunării şi formează peşteri şi peisaje superbe, de-a lungul munţilor. Te poţi plimba cu barca şi poţi admira natura într-una dintre cele mai frumoase forme.
Localizarea: între Valea Ogradena şi Ogaşul Turcului, judeţul Mehedinţi.
Ce să vezi: Cazanele Mari, Cazanee Mici, Statuia lui Decebal, Clisura Dunării, Porţile de Fier, Peştera Veterani, Peştera Ponicova, Mănăstirea Mraconia, Tabula Traiana.

Delta Dunării

Delta Dunării
Delta Dunării nu mai are nevoie de introducere, măreţia sa fiind cunoscută la nivel mondial. Această rezervaţie naturală este un adevărat paradis al florei mlăştinoase şi a faunei. Aici se ascund numeroase specii de peşti, amfibieni, mamifere rare,  în plus faţă de păsările acvatice, care sunt atracţia principală. O plimbare cu barca în deltă poate fi o experienţă de neuitat.
Localizarea: Dobrogea, judeţul Tulcea.
Ce să vezi: Histria, Marea Neagră, Biserica Buna Vestire, Sălcioara, Cetatea Argamum, Munţii Măcinului.

Gheţarul de la Scărişoara

Gheţarul de la Scărişoara
Peştera Gheţarului de la Scărişoara găzduieşte cel mai mare bloc de gheaţă subteran din România şi, datorită acestui fapt, este o atracţie turistică specială. Situată în Munţii Apuseni, peştera este înconjurată de peisaje şi păduri superbe, pe un traseu extrem de apreciat de pasionaţii de drumeţii. Formaţiunile de gheaţă din interiorul peşterii sunt impresionante.
Localizarea: Munţii Apuseni, comuna Gârda de Sus, judeţul Alba.
Ce să vezi: Gheţarul de la Scărişoara, Cheile Ordâncuşii, Muzeul Gheţar, Gheţarul Vârtop, Peştera Poarta lui Ionele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu