Statiunea Trei Ape Si Statiunea Valiug Crivaia


     Statiunea Trei Ape se afla foarte aproape de Resita la numai 37 km, respectiv 40 km de Caransebes, la poalele Muntelui Semenic, in judetul Caras-Severin la 850 m altitudine langa lacul de acumulare Trei Ape, pe drumul ce duce la Muntele Semenic, dupa ce trecem de Pasul Prislop ajungem intr-un loc deosebit de frumos Lacul Trei Ape. 
    Cine nu doreste sa se cazeze la hotel sau pensiune poate sa-si amplaseze cortul pe margine lacului, preturile la cazare si mancare sunt pentru toate buzunarele. Se pot face plimbari cu barca, hidrobicicleta, ski nautic, inot, iar intre lunile noiembrie si aprilie se un loc apreciat de iubitorii sporturilor de iarna aici existand si partii pentru ski. Aerul curat iti ofera o stare de relaxare deplina.



Imagini statiunea Trei Ape (mai multe img aici)



Statiunea Valiug Crivaia

     Valiug, localitate infiintata dupa 1780 de catre muncitorii ce pregateau lemnul pentru uzinele din Resita, judetul Caras-Severin se afla la o altitudine de aproximativ 600 m la poalele Muntelui Semenic la o distanta de 30 km de Resita. In amonte de Valiug se afla lacul de acumulare Gozna cu o suprafata de aproximativ 60 ha care se intinde pe o lungime mai mare de 3 km, el fiind ultimul lac de pe Barzava inainte de obarsiile vaii si lacul Secu cu o suprafata de aproximativ 100 hm aflat in aval. Statiunea a luat nastere dupe ce  Lacul Gozna a fot construit prtin anii `60, pe malul lacului incepand sa apara restaurante si locuri de agrement. Pe malul lacului se pot inchiria barci, hidrobiciclete.

     In partea de S a lacului la 5 km de la Valiug se gaseste Statiunea Crivaia.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu